Hitra rešitev za vašo zelenicoTravni tepihi

Želite hitro polepšati okolico vaše hiše ali podjetja. Smo pravi naslov za to. Travni tepihi so rešitev za hitro ozelenitev okolice. Uporabljamo le najboljšo kvaliteto travnih tepihov, saj strmimo k temu, da je trava trpežna in da dolgo služi svojemu namenu.

Z travnimi tepihi do prijetnega zelenega okolja

Ste se sami trudili ustvariti lepo zeleno travo?  Ste se spraševali kako bi lahko na hiter in najlažji način imeli zavidljivo lepo travo? Travni tepihi so zagotovo prava rešitev saj so namenjeni tistim, ki bi se radi izognili krtičnim fazam sajenja trave.

Prednosti travnih tepihov
  • bolj gosta trava in brez plevelov
  • dajlša življenska doba
  • odpornejša na fizične obremenitve
  • travni tepihi so pohodni že po dobrem tednu dni
  • ima močan koreninski sistem
  • polaganje od spomladi do pozne jeseni
  • z polaganjem travnih tepihov se izognemo kritičnim fazam vzgoje lepe goste trave
  • je enobarvna
  • zavidljiv vrt dosežemo dejansko v enem dnevu
Polaganje travnih tepihov

Za samo polaganje travnih tepihov je bistvenega pomena priprava terena, zato je najbolje, da delo prepustite profesionalcem. 

Dobro pripravljen teren pomeni, da ostranimo vse korenine, kamenje in večje grude zemlje, sam teren pa mora biti plitvo obdelan (razrahljan), da se obstoječe korenine travnega tepiha hitreje in bolje ukoreninijo.

Nega travnih tepihov

 Za dolgoročno lepo travo,  je potrebno tudi pravilno vzdrževanje le te.

Ko so travni tepihi položeni,  jih je potrebno prvi teden izdatno zalivati, odvisno tudi od samih vremenskih razmer v času polaganja.

Travni tepihi se ukoreninijo v roku dveh tednov nato se prične košnja. Pri prvi košnji moramo paziti, da ostranimo samo 1/3 višine trave, kasneje pa se višina košnje lahko zniža.

Za zdravo in lepo travo je potrebno tudi gnojenje 3x do 4x v sezoni. Prvo gnojenje opravimo spomladi v mesecu marcu ali aprilu, odvisno od pričetka vegetacije trave. Potem ponavljamo gnojenje na cca. 60 dni. Do jeseni naj gnojila vsebujejo večjo vsebnost dušika. Z jesenskim gnojenjem pa moramo travi zagotoviti manj dušika in več fosforja, kalija in mikroelementov, saj z tem povečamo odpornost trave na snežno plesen in druge možne bolezni.   Gnojenje vedno opravimo tik pred dežjem.

 ŽELITE PONUDBO ZA POLAGANJE TRAVNIH TEPIHOV . POKLIČITE NAS!