top of page

Travni tepihi

Imate  željo hitro polepšati okolico vaše hiše z zavidljivo lepo travo?   Pri  nas vam lahko pomagamo! Profesionalno se ukvarjamo z polaganjem najkvalitetnejših travnih tepihov. 

Veliko  prednosti travnih tepihov

-Trava je gosta in brez plevelov

-Zavidljiv izgled vrta dosežemo v enem dnevu

-Polagamo jih lahko od spomladi do pozne jeseni

-Je odpornejša na sušo in senčne lege

-Ima močan koreninski sistem saj je pred rezanjem vzgajana vsaj dve leti

-Z polaganjem travnih tepihov se izognemo občutljivim fazam vzgoje lepe goste trave

-Trava je pohodna že po cca. 10ih dneh

Polaganje travnih tepihov

Za samo polaganje travnih tepihov je bistvenega pomena priprava terena, zato je najbolje, da delo prepustite profesionalcem.  Dobro pripravljen teren pomeni, da ostranimo vse korenine, kamenje in večje grude zemlje, sam teren pa mora biti plitvo obdelan (razrahljan), da se obstoječe korenine travnega tepiha hitreje in bolje ukoreninijo.

Travni tepihi
Travni tepihi
Travni tepihi
Trvni tepihi

Nega travnih tepihov

Za dolgoročno lepo travo,  je potrebno tudi pravilno vzdrževanje le te.

Ko so travni tepihi položeni,  jih je potrebno prvi teden izdatno zalivati, odvisno tudi od samih vremenskih razmer v času polaganja.

Trava se ukorenini v roku dveh tednov nato se prične košnja. Pri prvi košnji moramo paziti, da ostranimo samo 1/3 višine trave, kasneje pa se višina košnje lahko zniža.

Za zdravo in lepo travo je potrebno tudi gnojenje 3x do 4x v sezoni. Prvo gnojenje opravimo spomladi v mesecu marcu ali aprilu, odvisno od pričetka vegetacije trave. Potem ponavljamo gnojenje na cca. 60 dni. Do jeseni naj gnojila vsebujejo večjo vsebnost dušika. Z jesenskim gnojenjem pa moramo travi zagotoviti manj dušika in več fosforja, kalija in mikroelementov, saj z tem povečamo odpornost trave na snežno plesen in druge možne bolezni.   Gnojenje vedno opravimo tik pred dežjem.

bottom of page